Algemeen - LOES voor Dieren

Ga naar de inhoud

Algemeen

Dierverzorging / hulp

Stichting LOES stelt zich tot doel het dierenwelzijn te bevorderen. Dit doen wij door dieren in nood op te vangen, maar ook door te zorgen dat de juiste informatie beschikbaar is voor eigenaren van een huisdier. Op internet circuleert veel goede informatie, maar ook veel onjuiste informatie, het is vaak lastig om vast te stellen of een bron betrouwbaar is. Binnen onze stichting is veel kennis aanwezig, zo hebben we een dierenarts, twee (gedrags-) biologen, waarvan één tevens paraveterinair is, en een hondentrainer in ons midden. Zij zullen de komende tijd informatie selecteren en zo nodig aanvullen, zodat u het beste kunt doen voor uw huisdier. Aangezien dit een omvangrijk project is, zal dit onderdeel van de website niet in een keer klaar zijn, maar zal de informatie geleidelijk aangroeien.


Het is aan te raden uw huisdier te chippen en dit chipnummer te koppelen aan uw adresgegevens, zo is de kans een stuk groter dat u uw dier terugvindt wanneer het kwijt raakt. Het is daarnaast ook verplicht uw dier te chippen als u samen naar het buitenland gaat of als u uw dier wilt verzekeren tegen ziektekosten.
Er bestaan tegenwoordig ziektekosten verzekeringen voor huisdieren. Sommige operaties of ziektes kunnen erg veel geld kosten. Als u niet opeens voor hoge kosten wilt staan, is het te adviseren uw huisdier te verzekeren. //

Zie voor meer informatie over huisdieren de website van LICG of van Dierenkliniek Wilhelminapark.

foxyform
Wanneer u door te klikken op dit logo een leuke tuinversiering koopt bij Birdwise,  ontvangt Stichting LOES een deel van de opbrengst.
Terug naar de inhoud