Links
Stichting LOES voor Dieren
kan de onderstaande instanties van harte bij u aanbevelen:
(klik op de plaatjes of op de links om naar de website van de betreffende organisatie te gaan.)
Welkom bij AsielDierenOnline.nl!
Zoekt u een dier uit een asiel of opvangorganisatie?
Kijkt u dan eens hier.
Ook de plaatsbare dieren van
Stichting LOES voor Dieren
vindt u op deze website.
Fa. Ruco Dierenvoeding
De dierenvoedselpeciaalzaak voor Amsterdam en de Zaanstreek
ga direct naar de website van Fa. Ruco
Het doel van Stichting Verhuisdieren.nl is dat het herplaatsen van huisdieren via internet een zo groot mogelijke slagingskans krijgt.
Meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens heeft 1 of meer huisdieren. We hebben in Nederland alleen al 2 miljoen honden en 3 miljoen katten. Meer dan 75.000 van deze huisdieren worden per jaar in het asiel geplaatst.
De asiels puilen uit en op internet worden ondertussen ook duizenden huisdieren aangeboden voor herplaatsing. Er is veel aanbod maar er is ook vraag.
Als zoeker ben je op zoek naar het huisdier dat voldoet aan je wensen. Door het grote aanbod is het moeilijk om een juiste keuze te maken. Mensen gaan vaak af op het uiterlijk van een dier terwijl het juist zo belangrijk is of de eigenschappen van een dier bij je passen.
Als herplaatser ben je op zoek naar een nieuw huis voor je huisdier. Vaak is dit een moeilijke emotionele beslissing. Je wilt het beste voor je dier dus ben je op zoek naar een baasje dat helemaal past bij de behoeftes van je dier. Op internet is het best lastig om op deze manier je huisdier te herplaatsen. Je kan te maken krijgen met handelaren en het is moeilijk om de geschikte persoon uit alle reacties te filteren.
Conclusie: er vindt tot nu toe weinig tot geen selectie plaats op internet. Het gebeurt vaak dat huisdieren hierdoor bij de verkeerde persoon terecht komen en meerdere malen in hun leven herplaatst worden of in het asiel terecht komen. Dat is vaak een traumatische ervaring voor het dier. Het werd tijd voor een plek op internet waar via een veilig, doeltreffend selectie- en matchingmodel huisdieren herplaatst kunnen worden. Een plek waar de kans op een perfecte herplaatsing het best gewaarborgd is, ook voor dieren die niet in het asiel terecht kunnen. Daarom is er nu Verhuisdieren.nl.
De Dierenbescherming Amsterdam doet op professionele wijze, samen met Amsterdamse, nationale en internationale organisaties, al het mogelijke om effectief voor het dierenwelzijn in breedste zin te strijden. Onze inzet is een goede balans te vinden tussen het financieren van praktische hulpverlening, het vervullen van onze ombudsfunctie, werken aan bewustwording van Amsterdammers, samenwerken met Amsterdamse organisaties, solidair zijn met dierenacties, nationaal en internationaal en het beïnvloeden van de gemeentelijke overheid. Wij zijn onderdeel van de Landelijke Dierenbescherming en werken waar mogelijk samen. Wij zijn een professionele organisatie die zich samen met andere Amsterdamse organisaties effectief inzet voor het welzijn van dieren. We richten ons daarbij op het trachten te voorkomen of helpen oplossen van dierenleed vooral in maar ook buiten Amsterdam. Naar de website ....
Wat doet de Stichting Amsterdamse Zwerfkatten?
Vele zwerfkatten leven in de binnentuinen, bedrijventerreinen/havengebieden en op de straten en pleinen van Amsterdam.
Het aantal zwerfkatten in en rondom Amsterdam is enorm. De Stichting Amsterdamse Zwerfkatten tracht het probleem van het groeiend aantal zwerfkatten op een diervriendelijke en doeltreffende manier aan te pakken. Naar de website ....
Dierenkliniek Europaplein te Amsterdam bestaat al sinds 1973 en heeft altijd aan de top van de Nederlandse diergeneeskunde gefungeerd.
Wij werken volgens het Compassionate care principe: optimale zorg voor het dier en de mens achter het dier. Om dit te kunnen waarmaken moet er zowel bij artsen als assistentes veel diergeneeskundige kennis aanwezig zijn. Door de continue trainingen die zij volgen krijgt uw huisdier altijd de beste behandeling. Naar de website .....
Medisch Centrum voor Dieren
spoedkliniek en specialistenkliniek
Isolatorweg 45
1014 AS Amsterdam
tel. 020-7.400.600
Het MCD biedt zowel specialistische diergeneeskunde als intensieve en spoedeisende zorg voor gezelschapsdieren. De kliniek is 24 uur per dag, 7 dagen in de week geopend.
Na onderzoek en/of behandeling krijgt de verwijzend dierenarts een verslag toegestuurd.
Wij werken op afspraak. Naar de website ....
De Toevlucht
Vogel en zoogdierenopvang
Stichting de Toevlucht is opgericht in 1989 met als doel om zieke, gewonde en jonge vogels te helpen, die verwond zijn geraakt door het verkeer, ramen, ouderloos zijn geworden of door ziekte hulp nodig hebben.
Door het revalideren, aanlaten sterken, op laten groeien en natuurlijke vaardigheden aan te leren, word 65% van de vogels weer gezond vrijgelaten in de natuur. Naar de website ....
Het Dierenasiel Amsterdam-Noord/Oostzaan is een begrip in de regio Amsterdam, Zaanstreek en omstreken. Als één van de weinige asiels dat uitsluitend katten opvangt, is het uniek in zijn soort. Het asiel wordt tot op de dag van vandaag nog steeds gerund door de oprichters ervan. Maar hoe en wanneer zijn zij eigenlijk begonnen? En hoe is het om een asiel te runnen? Wat komt er allemaal bij kijken?
Neem een kijkje op de website.
Voor o.a. de Snuggle Safe, maar ook voor nog veel meer andere handige zaken en tips voor het houden van konijnen en knaagdieren kunt
via deze link terecht op de site van Bunny-Bin.
Van harte aanbevolen!
Het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LIGC) is speciaal in het leven geroepen om u deskundig advies te geven. Bij aanschaf van een huisdier, maar ook daarna - zodat u uw huisdier op een verantwoorde manier kunt houden. Wij adviseren over de aanschaf en verzorging van alle mogelijke huisdieren: honden, katten, paarden, maar ook slangen, vissen, kanaries of zelfs wandelende takken. We doen dat onder meer via deze website en in meer dan 100 "huisdierenbijsluiters" en vele "praktische documenten". Speciaal voor kinderen is er een speciale kids site waar spreeknbeurten, kleurplaten en nog veel meer te vinden is.
Heel veel uitstekende adviezen over verzorging van gezelschapsdieren en informatie over medische zaken vindt u op de website van Dierenkliniek Wilhelminapark te Utrecht.
Welkom bij Hondensportvereniging De Oeverlanden (v/h Zeeburg)!
Wij zijn gevestigd in Amsterdam waar wij verschillende cursussen en trainingen geven voor honden van alle rassen! Iedereen is welkom om een keer een kijkje te komen nemen tijdens een van onze trainingen!
Wij trainen op donderdagavond vanaf 19:30 uur en op zondag beginnen wij met appèl om 10:30 uur en met manwerk om 12:30 uur.
Naar de website ....
Kyno-Logica Gedragstraining & Uitlaatservice
Honden communiceren continu met elkaar, d.m.v. lichaamstaal maar ook vocaal. Mensen begrijpen hondentaal gedeeltelijk en honden begrijpen humane communicatie ook maar voor een deel; er zijn dus altijd communicatiestoringen.
Honden begrijpen andere honden wél heel goed. Het is dus heel belangrijk om met soortgenoten om te gaan. Bij de uitlaatservice zijn ze in een roedel met andere bekende honden, waardoor ze hun natuurlijke gedrag volledig kunnen ontplooien. Dat is goed voor hun geestelijke welzijn. Voor hun fysieke welzijn is het goed om met andere honden te stoeien, te rennen en te zwemmen.
Wanneer een hond niet kan ontladen ontstaat er stress bij de hond en dan kan ongewenst gedrag ontstaan. Bij gedragstraining wordt er gekeken naar het gedrag van de hond en dat van de eigenaar. Veelal zijn communicatie storingen de oorzaak van het probleemgedrag en er wordt dus altijd gewerkt aan verbetering van communicatie tussen eigenaar en hond. Daarbij wordt er een trainingsprogramma opgesteld om het ongewenste gedrag van de hond om te buigen naar gewenst gedrag.
Naar de website ....
144 red een dier
Bent u getuige van een dier in nood door een ongeluk, mishandeling of verwaarlozing, dan is er één centraal nummer dat u kunt bellen om het te melden: 144. Dit nummer is zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar tegen lokaal tarief. Mocht 144 om technische redenen niet bereikbaar zijn, bel dan het politienummer 0900-8844, of voor spoed 1-1-2.
Mijn naam is Els Verkerk en sinds 1982 ontferm ik mij over thuisloze katten.
De laatste tien jaar doe ik dit samen met mijn grote steun en toeverlaat Annemieke.
In maart 1986 richtte ik met twee vrijwilligers de Stichting Help de Zwerfkat op met als doelstelling zoveel mogelijk zwerfkatten in Uithoorn en omstreken op te vangen en na castratie c.q sterilisatie een goed tehuis voor ze te zoeken. In de loop der jaren is dit met honderden katten goed gelukt. Omdat er elk jaar wel een aantal katten bij waren die om diverse redenen niet geplaatst konden worden en ik ze ook niet wilde laten inslapen, werd het aantal blijvertjes zo groot dat er voor de plaatsbare katten bijna geen plaats meer was. Dit deed ons in 1996 besluiten om de doelstelling van de stichting aan te passen en ons in hoofdzaak te gaan richten op kansarme en kansloze katten. In de praktijk gaat dat voornamelijk om oude, gehandicapte, erg schuwe en onzindelijke zwerfkatten. Naar de website.